De beste vissen om in een aquarium te houden

Denk je eraan om een aquarium aan te schaffen? Je zal je dan wellicht ook afvragen hoe je een vis voor je aquarium kiest en welke vissen je het best in je aquarium kan kweken. Of misschien heb je al enkele vissen erin, maar wil je graag de voorraad aanvullen. Wie weet voelen je natte vrienden zich eenzaam en wil je hen graag wat meer gezelschap bieden. Laten we dan kijken welke vissen je het best kunt aanschaffen, want je wil natuurlijk dat ze lang leven en zich prettig voelen in hun nieuwe omgeving.

Kegelvlekbarbeel (Rasbora Heteromorpha)

Deze vis komt oorspronkelijk uit Zuid-Oost Azie. Het zijn kleine vissen die niet langer worden dan 5 cm. Ze blijven het liefst in het midden- en onderste gedeelte van een aquarium. Het is een ‘schoolvis’, dus zorg ervoor dat je minstens tien stuks aanschaf. Hij is dan lekker actief bezig met zijn maatjes, want lui is hij niet. De kegelvlekbarbeel verblijft het liefst in een dichtbegroeid aquarium. Houdt er ook rekening mee dat hij voldoende verlichting moet krijgen en het liefst verblijft in water-temperatuur tussen de 22 en 25 graden. Hij zal het op prijs stellen als je rekening houdt met zijn wensen.

Zwaarddrager (Xiphophorus Helleri)

Anders dan zijn naam doet vermoeden, zijn zwaarddragers heel vredelievend en worden alleen zo genoemd omdat hun vin aan een zwaard doet denken. Wil je deze vrede in het aquarium behouden, zorg er dan wel voor dat er meer vrouwelijke dan mannelijke vissen zijn. De mannetjes zijn te herkennen aan hun anale vin. De vrouwtjes zijn boller en hun vin is ronder. Ze leven in scholen, dus een stuk of 12 is aangeraden bij een eventuele aanschaffen. Ze worden gevonden in Guatemala en Mexico en worden 10 tot 12 centimeter lang. Ze voelen zich prettig bij een water-temperatuur tussen 22 en 26 graden en houden van een redelijk dichtbegroeide omgeving.

Chinese danio (Tanichthys albonubes)

Deze vissen zijn heel geschikt voor beginners. Ze zijn klein en taai en hebben prachtige kleuren. Heel mooi om naar te kijken want, ze zijn ook nog snelle bewegers. Ze zijn bijvoorbeeld gek op baantjes trekken. Je kan dus uren naar ze kijken indien je er de tijd voor hebt natuurlijk. In de natuur gedijen ze in een water-temperatuur variërend tussen 5 en 30 graden. Zoals hun naam doet vermoeden, komen ze oorspronkelijk uit China en worden ongeveer 4 cm. Ze zijn omnivoren en eten nagenoeg alles wat klein genoeg is.