Mijn favoriete visgerechten

Ik kook graag, vooral als ik achteraf ook kan eten van al het heerlijks dat ik heb klaargemaakt. Natuurlijk moet het ook inderdaad heerlijk zijn, wat niet altijd in één keer lukt. Maar zoals bij bijna alles in het leven zijn er dingen je in één keer goed doet en dingen die je eerst een paar keer moet proberen om uiteindelijk goed te krijgen. Vandaag deel ik met jullie enkele van mijn favoriete gerechten met vis en schaaldieren.

Waarom vis en schaaldieren?

Dat vis en schaaldieren goed zijn voor onze gezondheid weten wij intussen al.Ze zijn goed voor onze gewrichten en hebben een positieve invloed op de zwangerschap. Daarnaast bevatten ze voedingsstoffen, vitaminen en mineralen. Ze leveren een bijdrage aan het voorkomen van hart en vaatziekten, hoge cholesterolgehalte. Verder zijn de stoffen in vis heel goed voor onze hersenen, onderzoek heeft uitgewezen dat in de groep van viseters er minder depressie voorkomt, en dat er minder zelfmoordgevallen zijn binnen deze groep.

Zo zijn er nog meer voordelen die wij mensen hebben aan het eten van vis en schaaldieren.

Favoriete gerechten

Naast enkele Nederlandse visgerechten, zijn dit mijn favoriete visgerechten die met regelmaat op onze tafel getoverd worden:

Zalm met venkel en aardappelen is een heel makkelijk recept en niet zo moeilijk klaar te maken. De ingrediënten zorgen voor de juiste balans aan voedingsstoffen die je binnenkrijgt. Daarnaast is dit een waar spektakel voor je smaakpapillen. De ingrediënten zijn allemaal lokaal te verkrijgen en je hebt binnen ongeveer één uur een heerlijk maal op tafel. Thaise groene curry met zalm heb ik ooit gegeten in een Thais restaurant, en ik vond het zo heerlijk dat ik het recept heb opgezocht en uitgeprobeerd. Het is een supermakkelijk recept met als ingrediënten: Thaise groene curry, zalmfilet, ui, aubergine, olie, broccoli, en (wat alles naar mijn mening tot een overheerlijk geheel maakt) kokosmelk. De bereidingstijd voor dit recept is circa 30 minuten.

Pikante garnalen, ook een makkelijk te bereiden recept. Uiteraard kun je het op verschillende manieren bereiden. Mijn favoriet is het ”pittige chili-knoflook garnalen” recept van allrecipes.com. Het bestaat uit negen ingrediënten, en is binnen ongeveer dertig minuten klaar te maken. Perfect voor als je een heerlijk gerecht wilt, maar er de tijd, of energie niet voor hebt om een acht gangen diner te bereiden.