Over mezelf en waar mijn blog over gaat

Als kleine jongen was ik helemaal gefascineerd door het aquarium van mijn Opa. Urenlang staarde ik naar de prachtige gekleurde vissen en luisterde ik naar mijn grootvaders kennis over de verschillende gedragingen van vissen, wat ze eten, hoelang ze leven, hoe ze zich voortplanten en ga zo maar door. Toen de lieve man overleed, kreeg ik van mijn Oma het aquarium. En dat was het begin van mijn liefde voor vissen, wat nu veel weg heeft van een zeer uit de hand gelopen hobby en dan druk ik me nog voorzichtig uit. Inmiddels kent mijn appartement 8 volwaardige aquaria. In de keuken staat een grote tank met twee langoestkreeften, Peter en Loes, die ik 10 jaar geleden van een de dood wist te redden bij Visrestaurant Het Haakje in Volendam. Op het toilet staat een klein zoetwater aquarium waarin ik mijn eigen guppy’s kweek. De logeerkamer telt 3 prachtige zoetwater aquaria die het grootste deel van de kamer in beslag nemen. Maar in de woonkamer staan natuurlijk mijn echte pronkstukken. Naast het oude aquarium van mijn Opa staat mijn grote trots, een zoutwater aquarium met prachtig gekleurde tropische vissen zoals Kamfavissen. Mijn passie voor het onderwaterleven is uiteraard de aanleiding geweest in het behalen van mij nduikbrevet, nu 10 jaar geleden. Wanneer je je als duiker voor het eerst onder water begeeft, gaat er een nieuwe wereld voor je open. De beste duikstekken zijn natuurlijk in het buitenland te vinden. Onze vakanties hoeven voor mij dan ook maar aan 1 voorwaarde te voldoen: er moet water in de buurt zijn, liefst natuurlijk waarin gedoken kan worden. Gelukkig houdt mijn vriendin ook van de zon en het strand, en werd ze inmiddels ook aangestoken door het duikvirus. Samen hebben we al verschillende duikavonturen beleefd. Zo hebben we al gedoken met de gevaarlijke Witte Haaien in Zuid Afrika, Manta’s op het Great Barrier Reef in Australië, verschillende soorten rifhaaien in Thailand, en de prachtige koraalriffen van Polynesië bekeken. Ik heb zelfs het grote geluk gehad om tijdens mijn duikvakantie aan de Egyptische Rode Zee een walvishaai te zien die op nog geen 10 meter afstand kalmpjes onder ons door zwom. Maar ook in Nederland is onder water genoeg te beleven. Ik lig minimaal 2 x per week met mijn duikvrienden in de Vinkeveense Plassen of elders in Nederland in het water om te bekijken wat daar zo allemaal groeit en bloeit.